Uitvaartonderneming Coorevits-Rosier is een ervaren verlener van begrafenisdiensten en een bekende naam in de streek.

Persoonlijke dienstverlening staat bij ons centraal. Wij staan steeds voor u klaar, met advies maar ook met een luisterend oor voor al uw vragen en wensen.
Met respect en oog voor het detail verzorgen wij de uitvaart van uw naaste en dit zowel in de kerk, het crematorium als in ons eigen uitvaartcentrum. We doen er alles aan om u de mogelijkheid te geven op een waardige manier afscheid te nemen en helpen u bij de volledige organisatie.

We streven ernaar de overledene en zijn geliefden met de best mogelijke zorg te omringen, dit zijn onze beloften.

 1. Er zijn voor u
  We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 2. Uw gids zijn
  Bij elke stap zullen we u de beschikbare mogelijkheden voorstellen en uitleggen. We geven u de tijd die u nodig heeft zodat u de keuzes kan maken waar u zich goed bij voelt.
 3. Een uniek eerbetoon aan een uniek leven
  Samen creëren we een unieke en persoonlijke uitvaart, zoals u het zelf wilt. We luisteren aandachtig naar uw wensen en die van uw familie.
 4. Duidelijkheid
  We brengen u op de hoogte van wat u van ons mag verwachten en maken een duidelijk en gedetailleerd bestek.
 5. Zorgzame medewerkers
  We weten dat onze diensten maar zo goed kunnen zijn als de mensen die voor u en uw familie zorgen. Daarom investeren we in onze mensen zodat ze u professioneel en respectvol bijstaan.

Jozef Coorevits stichtte in 1947 Begrafenissen Coorevits. In de jaren zeventig werd de zaak overgenomen door zijn zoon Johan en werd het funerarium te Hoeilaart gebouwd. Na zijn vroegtijdig overlijden in 1983 stond zijn echtgenote Greta bijna 30 jaar aan het hoofd van de zaak.

Eind jaren veertig richtte Jan Baptist Rosier Begrafenissen Rosier op. Zijn zoon Marc en echtgenote Myriam hebben Begrafenissen Rosier uitgebreid met een funerarium te Huldenberg en te Overijse.

In 2011 werd Jan Coorevits, zoon van Johan en Greta, zaakvoerder van Begrafenissen Coorevits. Voorheen stond hij al zo’n 20 jaar zijn moeder bij in de dagelijkse werking van het bedrijf.

In 2012 zocht Marc Rosier een opvolger voor zijn zaak; Jan Coorevits opteerde voor uitbreiding en nam Begrafenissen Rosier over. Beide familiale ondernemingen vormen voortaan Uitvaartverzorging Coorevits-Rosier.

Het bedrijf kocht in 2014 een ruim gebouw aan de Brusselsesteenweg te Overijse. Het pand werd volledig verbouwd naar een modern uitvaartcentrum. In 2015 volgde de opening van het unieke en centraal in de regio gelegen uitvaartcentrum met ceremonie- en koffietafelzaal, groetkamers, ruime ontvangstruimtes, een grote toonzaal, een drukkerij en burelen.

De oorspronkelijke kleine eenmanszaak die hoofdzakelijk de doodskist fabriceerde en instond voor de zorg van de overledene, evolueerde naar een stevige familiale KMO met een zeer ruime dienstverlening. Dit alles was slechts mogelijk door de hulp en de steun van de familie en een groep trouwe medewerkers.

Wij investeren continu verder in service en kwaliteit om u ook in de toekomst optimaal van dienst te kunnen zijn.

Ceremoniële lijkwagens

Voor de uitvaartplechtigheden beschikken wij over stijlvolle Europese lijkwagens, van de merken Mercedes en Volvo.

Functionele lijkwagens

Deze meer discrete lijkwagens worden vooral gebruikt voor overbrengingen naar het uitvaartcentrum of crematorium.

Reviews

4.9  
lydia vanderlinden -
(4 maanden geleden)

Heel verzorgd, heel serene, zeer vriendelijk, alles was tot in de puntjes in orde, alles volgens onze verwachtingen, was een heel mooi afscheidsviering van ons meter😀 Kevin, De viering was heel mooi in elkaar gestoken, verhaallijn, gepaste teksten, en foto's en muziek was zeker in orde, de Powerpoints, zeer professioneel🔝🔝🔝

Louis Vandenplas -
(2 weken geleden)

De verzorging en begroeten was heel mooi, precies dat Mady sliep, en de ceremonie was mooi en perfect en heel professioneel en heel behulpzaam, zelfs na de dienst kan ik op hen rekenen

Noël Vanderlinden -
(3 weken geleden)

Dank zij de mooie montage van de uitvaartceremonie kan ik nog regelmatig genieten van de geslaagde uitvaart. Door het professionele werk van de uitvaartmoderator Wanda (DNL Vlaanderen) is dit een blijvende herinnering aan het definitieve afscheid van mijn geliefde echtgenote. De uitvaart ceremonie werd ook door de aanwezigen als bijzonder geslaagd ervaren. Bij deze dus een hartelijke dank en proficiat aan de Uitvaartverzorging Coorevits bv. Noël Vanderlinden

Michael & Liesbeth De Bruyne - Vaes -
(een maand geleden)

Hele professionele aanpak met respect voor het verdriet en emoties die de familie ervaart tijdens de eerste dagen na het overlijden van je dierbare familielid. Jullie bieden veel technologische mogelijkheden om van de afscheidsceremonie een mooi geheel te maken. Wat ook aangenaam was, was dat de familie de tijd krijgt om bepaalde beslissingen te nemen die niet altijd evident zijn om snel te maken. Dank jullie wel allemaal.

Andre De Muylder -
(3 maanden geleden)

Hartelijk dank voor de mooie afscheidsceremonie van mijn vader. Het heeft ons enorm veel deugd gedaan dat alles zo sereen en stijlvol is verlopen. Wij kregen ook veel goede commentaren van familie en vrienden. Ik wil u hierbij feliciteren voor uw inzet en professionaliteit, die ik ten eerste waardeer. Met vriendelijke groeten. André DE MUYLDER

lees meer...
about-img