Uitvaartonderneming Coorevits-Rosier is een ervaren verlener van begrafenisdiensten en een bekende naam in de streek.

Persoonlijke dienstverlening staat bij ons centraal. Wij staan steeds voor u klaar, met advies maar ook met een luisterend oor voor al uw vragen en wensen.
Met respect en oog voor het detail verzorgen wij de uitvaart van uw naaste en dit zowel in de kerk, het crematorium als in ons eigen uitvaartcentrum. We doen er alles aan om u de mogelijkheid te geven op een waardige manier afscheid te nemen en helpen u bij de volledige organisatie.

We streven ernaar de overledene en zijn geliefden met de best mogelijke zorg te omringen, dit zijn onze beloften.

 1. Er zijn voor u
  We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 2. Uw gids zijn
  Bij elke stap zullen we u de beschikbare mogelijkheden voorstellen en uitleggen. We geven u de tijd die u nodig heeft zodat u de keuzes kan maken waar u zich goed bij voelt.
 3. Een uniek eerbetoon aan een uniek leven
  Samen creëren we een unieke en persoonlijke uitvaart, zoals u het zelf wilt. We luisteren aandachtig naar uw wensen en die van uw familie.
 4. Duidelijkheid
  We brengen u op de hoogte van wat u van ons mag verwachten en maken een duidelijk en gedetailleerd bestek.
 5. Zorgzame medewerkers
  We weten dat onze diensten maar zo goed kunnen zijn als de mensen die voor u en uw familie zorgen. Daarom investeren we in onze mensen zodat ze u professioneel en respectvol bijstaan.

Jozef Coorevits stichtte in 1947 Begrafenissen Coorevits. In de jaren zeventig werd de zaak overgenomen door zijn zoon Johan en werd het funerarium te Hoeilaart gebouwd. Na zijn vroegtijdig overlijden in 1983 stond zijn echtgenote Greta bijna 30 jaar aan het hoofd van de zaak.

Eind jaren veertig richtte Jan Baptist Rosier Begrafenissen Rosier op. Zijn zoon Marc en echtgenote Myriam hebben Begrafenissen Rosier uitgebreid met een funerarium te Huldenberg en te Overijse.

In 2011 werd Jan Coorevits, zoon van Johan en Greta, zaakvoerder van Begrafenissen Coorevits. Voorheen stond hij al zo’n 20 jaar zijn moeder bij in de dagelijkse werking van het bedrijf.

In 2012 zocht Marc Rosier een opvolger voor zijn zaak; Jan Coorevits opteerde voor uitbreiding en nam Begrafenissen Rosier over. Beide familiale ondernemingen vormen voortaan Uitvaartverzorging Coorevits-Rosier.

Het bedrijf kocht in 2014 een ruim gebouw aan de Brusselsesteenweg te Overijse. Het pand werd volledig verbouwd naar een modern uitvaartcentrum. In 2015 volgde de opening van het unieke en centraal in de regio gelegen uitvaartcentrum met ceremonie- en koffietafelzaal, groetkamers, ruime ontvangstruimtes, een grote toonzaal, een drukkerij en burelen.

De oorspronkelijke kleine eenmanszaak die hoofdzakelijk de doodskist fabriceerde en instond voor de zorg van de overledene, evolueerde naar een stevige familiale KMO met een zeer ruime dienstverlening. Dit alles was slechts mogelijk door de hulp en de steun van de familie en een groep trouwe medewerkers.

Wij investeren continu verder in service en kwaliteit om u ook in de toekomst optimaal van dienst te kunnen zijn.

Ceremoniële lijkwagens

Voor de uitvaartplechtigheden beschikken wij over stijlvolle Europese lijkwagens, van de merken Mercedes en Volvo.

Functionele lijkwagens

Deze meer discrete lijkwagens worden vooral gebruikt voor overbrengingen naar het uitvaartcentrum of crematorium.

Reviews

4.9  
Christel D'haese -
(een maand geleden)

Wij zijn Kevin zeer dankbaar voor de professionele en respectvolle manier waarop hij ons begeleid heeft bij de uitvaart van onze mama. De opmaak van de rouwbrief en het rouwprentje verliep zeer vlot. De suggesties voor teksten en muziek waren zeer welkom en hielpen ons om er een zeer mooie serene uitvaart van te maken. Voor de viering kregen wij de nodige info op een professionele manier en ook tijdens de koffietafel werden wij bediend door zeer vriendelijk personeel. Kevin stond steeds voor ons klaar en was ook een luisterend oor en in naam van onze hele familie wensen wij jullie te bedanken voor jullie professionele aanpak en ondersteuning.

Annick Mignon -
(2 maanden geleden)

We hebben dank zij de uitstekende begeleiding heel mooi afscheid kunnen nemen van mijn moeder. Vanaf het eerste contact werden we op een empathische en vriendelijke manier geholpen met praktische informatie over de te nemen stappen. We kregen suggesties voor teksten en muziek bij de uitvaart en eigen wensen werden precies opgevolgd. Ook van de foto's die we hadden doorgestuurd werd een prachtige compilatie gemaakt die tijdens de muziekgedeelten bij alle aanwezigen mooie herinneringen aan haar opriepen. Tenslotte een speciale dank voor Michaël die na een gesprek met ons enkele dagen voordien, met zijn teksten gezorgd heeft voor een waardig en sereen vaarwel.

Anne lien -
(een maand geleden)

Heel tevreden over de organisatie van de uitvaart van onze mama. Dankzij de zeer professionele, menselijke en persoonlijke aanpak van het uitvaartcentrum en spreker mevrouw Sara Parton zijn we erin geslaagd haar een mooi afscheid te geven en konden we haar in de dagen voor de uitvaart op een serene en mooie manier groeten. Veel dank daarvoor.

Els Menu -
(een maand geleden)

Vanaf het eerste contact hadden we een heel fijn gevoel met het uitvaartcentrum. Ze dringen zich niet op en geven je alle vrijheid in je keuzes. We vonden een prachtige kist en urne in hun toonzaal en mama kreeg er een mooi plekje zodat we nog enkele dagen konden afscheid nemen. Geen enkel telefoontje met vragen was hen teveel. Bedankt om dit afscheid voor ons zo intens, persoonlijk en mooi te laten verlopen.

Carine Bert -
(3 maanden geleden)

Een dierbare afgeven is nooit een fijn moment . Jonas heeft ons begeleid bij het plannen van de uitvaart voor mama en was ook een luisterend oor naar onze wensen. Al onze vragen werden duidelijk beantwoord en was het een waardig afscheid waar, Annette, tevens een grote rol heeft gespeeld. De sereniteit en respect stonden hoog in het vaandel, fantastisch personeel. De opname van de ceremonie is ook perfect verlopen en is, ondanks alle pijn, een mooie herinnering aan onze lieve mama. In naam van de hele familie, bedankt voor jullie ondersteuning en professionele aanpak.

lees meer...
about-img