Uitvaartonderneming Coorevits-Rosier is een ervaren verlener van begrafenisdiensten en een bekende naam in de streek.

Persoonlijke dienstverlening staat bij ons centraal. Wij staan steeds voor u klaar, met advies maar ook met een luisterend oor voor al uw vragen en wensen.
Met respect en oog voor het detail verzorgen wij de uitvaart van uw naaste en dit zowel in de kerk, het crematorium als in ons eigen uitvaartcentrum. We doen er alles aan om u de mogelijkheid te geven op een waardige manier afscheid te nemen en helpen u bij de volledige organisatie.

We streven ernaar de overledene en zijn geliefden met de best mogelijke zorg te omringen, dit zijn onze beloften.

 1. Er zijn voor u
  We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
 2. Uw gids zijn
  Bij elke stap zullen we u de beschikbare mogelijkheden voorstellen en uitleggen. We geven u de tijd die u nodig heeft zodat u de keuzes kan maken waar u zich goed bij voelt.
 3. Een uniek eerbetoon aan een uniek leven
  Samen creëren we een unieke en persoonlijke uitvaart, zoals u het zelf wilt. We luisteren aandachtig naar uw wensen en die van uw familie.
 4. Duidelijkheid
  We brengen u op de hoogte van wat u van ons mag verwachten en maken een duidelijk en gedetailleerd bestek.
 5. Zorgzame medewerkers
  We weten dat onze diensten maar zo goed kunnen zijn als de mensen die voor u en uw familie zorgen. Daarom investeren we in onze mensen zodat ze u professioneel en respectvol bijstaan.

Jozef Coorevits stichtte in 1947 Begrafenissen Coorevits. In de jaren zeventig werd de zaak overgenomen door zijn zoon Johan en werd het funerarium te Hoeilaart gebouwd. Na zijn vroegtijdig overlijden in 1983 stond zijn echtgenote Greta bijna 30 jaar aan het hoofd van de zaak.

Eind jaren veertig richtte Jan Baptist Rosier Begrafenissen Rosier op. Zijn zoon Marc en echtgenote Myriam hebben Begrafenissen Rosier uitgebreid met een funerarium te Huldenberg en te Overijse.

In 2011 werd Jan Coorevits, zoon van Johan en Greta, zaakvoerder van Begrafenissen Coorevits. Voorheen stond hij al zo’n 20 jaar zijn moeder bij in de dagelijkse werking van het bedrijf.

In 2012 zocht Marc Rosier een opvolger voor zijn zaak; Jan Coorevits opteerde voor uitbreiding en nam Begrafenissen Rosier over. Beide familiale ondernemingen vormen voortaan Uitvaartverzorging Coorevits-Rosier.

Het bedrijf kocht in 2014 een ruim gebouw aan de Brusselsesteenweg te Overijse. Het pand werd volledig verbouwd naar een modern uitvaartcentrum. In 2015 volgde de opening van het unieke en centraal in de regio gelegen uitvaartcentrum met ceremonie- en koffietafelzaal, groetkamers, ruime ontvangstruimtes, een grote toonzaal, een drukkerij en burelen.

De oorspronkelijke kleine eenmanszaak die hoofdzakelijk de doodskist fabriceerde en instond voor de zorg van de overledene, evolueerde naar een stevige familiale KMO met een zeer ruime dienstverlening. Dit alles was slechts mogelijk door de hulp en de steun van de familie en een groep trouwe medewerkers.

Wij investeren continu verder in service en kwaliteit om u ook in de toekomst optimaal van dienst te kunnen zijn.

Ceremoniële lijkwagens

Voor de uitvaartplechtigheden beschikken wij over stijlvolle Europese lijkwagens, van de merken Mercedes en Volvo.

Functionele lijkwagens

Deze meer discrete lijkwagens worden vooral gebruikt voor overbrengingen naar het uitvaartcentrum of crematorium.

Reviews

4.9  
lydia vanderlinden -
(een maand geleden)

Heel verzorgd, heel serene, zeer vriendelijk, alles was tot in de puntjes in orde, alles volgens onze verwachtingen, was een heel mooi afscheidsviering van ons meter😀 Kevin, De viering was heel mooi in elkaar gestoken, verhaallijn, gepaste teksten, en foto's en muziek was zeker in orde, de Powerpoints, zeer professioneel🔝🔝🔝

Andre De Muylder -
(een maand geleden)

Hartelijk dank voor de mooie afscheidsceremonie van mijn vader. Het heeft ons enorm veel deugd gedaan dat alles zo sereen en stijlvol is verlopen. Wij kregen ook veel goede commentaren van familie en vrienden. Ik wil u hierbij feliciteren voor uw inzet en professionaliteit, die ik ten eerste waardeer. Met vriendelijke groeten. André DE MUYLDER

Inge Vandenbussche -
(een week geleden)

Persoonlijk, respectvol, perfect in orde. Mooie, rustgevende locatie. Heel blij dat we deze plek kozen om papa 's leven te vieren. Veel dank aan alle medewerkers die ons met alles geholpen hebben om het sereen te laten verlopen.

Eric Brouns -
(4 maanden geleden)

Beste Kevin, Michaël en collega's, Het was voor ons de eerste keer dat we zelf volledig instonden om een begrafenis te regelen. Op dat moment zit je met veel vragen en weet je ook niet steeds hoe aan de dingen te beginnen. Maar na ons eerste gesprek hadden we er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. We zijn uiterst tevreden over de organisatie van de dienst, de mooie power point van de presentatie van de door ons gekozen foto's en de vriendelijkheid van iedereen. Graag bedanken we ook Michaël voor de mooie samenstelling van de tekst en het aangename gesprek dat we hierover met hem gehad hebben. Ons verhaal aan hem, heeft hij mooi neergeschreven en samen met de bindteksten(gedichten), die zeer goed gekozen waren, heeft deze dienst ons veel waarde en een warm gevoel gegeven. Verder willen we ook de andere collega's bedanken die meegeholpen hebben in de begeleiding, gezorgd hebben voor de koffietafel en ons begeleid hebben naar de begraafplaats. Vriendelijk bedankt voor alles. Eric en Sven Brouns

Karina Staripolsky -
(4 maanden geleden)

Wij wilden u nog eens persoonlijk bedanken voor de uitzonderlijk mooie plechtigheid voor onze mama. Uw uiterst professionele service overtrof onze verwachtingen: prachtige ceremonie en fotomontage in harmonie met de door ons gekozen muziek. Uw o zo ontroerende toespraak over onze moeder en uw zachte aard verwarmde onze harten en sloegen de ideale brug naar onze bijdragen. Uw menselijke benadering, uw juiste woordenkeuze, uw discretie en aanwezigheid tegelijk: alles klopte, u bent gewoonweg perfect in uw rol. Wij zullen met ontroering terugdenken aan een buitengewone ceremonie en zullen niet nalaten uw bedrijf aan te bevelen, ook en zeker omdat het een sterke indruk heeft gemaakt op onze gasten.

lees meer...
about-img